Ik geef Viviane met deze de complimenten wat zij mijn paard heeft verandert
Ik kocht mijn tinker een jaar geleden hij was voor mij onhandelbaar bokken, trappen, niet willen lopen of juist door je heen willen lopen, rijden was een ramp trok je door de hele bak maar genoeg ik kwam bij Viviane en zij bracht zoveel rust in hem terug  na een paar maanden had ik al een heel betrouwbaar paard dat was al een heerlijk gevoel we zijn m western gaan rijden en nu na een jaar heb ik het paard wat bij mij hoort. Dank je wel Viviane voor je hulp zonder jou had ik Simba nu niet meer gehad  en ook mij heb je het vertrouwen in paarden weer terug gegeven. Ik hoop nog lang van je lessen te mogen genieten want daar zijn we nu dat Simba en ik gewoon genieten van t rijden 

Ik geniet ervan om lekker bezig te zijn met de paarden, niet op de rug maar op de grond:) Op deze manier, met behulp van Viviane leer ik hoe ik non verbaal kan communiceren met paarden op een assertieve en vriendelijke "horse friendly"manier.
De manier waarop ik leer hoe ik met paarden kan communiceren is heel mooi. In de lessen leer ik hoe ik de paarden om kan draaien, hoe ik ze kan sturen, hoe ik ze achter uit kan zetten en hoe we samen met elkaar effectief en vredevol kunnen samen werken.
Het is heel leuk om te doen, ik raad het aan

Ik heb Viviane leren kennen via marktplaats. Ik ben daar zo super blij mee, haar ideeën over grondwerk, rijden en het begeleiden van jonge paarden en angstige ruiters (ik) sprak mij aan. Ik heb altijd gedacht dat grondwerk (longeren) etc niets er toe deed. Nu weet ik beter, Viviane heeft mijn ogen geopend! Ik werk dankzij haar meer met mijn paard aan de longe en werk zelfs met dubbele lijnen. Dankzij het longeren en de lessen van Viviane luistert mijn paard beter naar mij en ik ben ook veel duidelijker tegenover mijn paard. Dat geeft zo een fijn en voldaan gevoel. Viviane je bent een schat! We gaan gewoon door!

Amsterdam, 10 januari 2015:
In januari 2012 hebben mijn man en ik een paard gekocht. Een dressuurgefokte KWPN merrie met zoals al snel bleek een onstuimig karakter. Hierdoor kwamen wij in het voorjaar van 2013 in contact met Viviane Smit die ons vanaf dat moment grondlessen ging geven. Naar volle tevredenheid. Inmiddels hebben behoorlijk wat dingen van haar geleerd waardoor wij beter met het karakter van ons paard kunnen omgaan en haar ook steeds beter gaan begrijpen.
Sinds augustus 2014 is Viviane ook onze vaste rijinstructrice. Wij zijn overgestapt naar haar omdat zij bij instructies uitgaat van het paard. Momenteel zijn wij vooral bezig met los maken van het paard en misschien wel een van de belangrijkste dingen van rijden: de zit. Ontspannen op je paard zitten. Je schouders en je polsen ontspannen. Een juiste beenligging.  Het meebuigen/draaien met het paard in de wendingen, niet alleen met je schouders  maar ook in je heupen. Het zijn allemaal aspecten die in de lessen aan bod komen. In het afgelopen half jaar hebben wij een behoorlijke vooruitgang geboekt. We hebben een hoop geleerd en ook hoop dingen moeten afleren. In manegelessen fout aangeleerde dingen. Doordat wij inmiddels meer meezitten en ons paard minder in de weg zitten wordt het rijden voor paard en ruiter een stuk prettiger.
 
Ik was zéér blij met de hulp van Viviane,dankzij haar kunnen we nu verder!

Ze is rustig en obseveerd de paarden eerst goed!Daarna gaat ze met ze aan de slag.

Binnen enkele lessen kon ik weer verder met mn jonge paardje en ben haar daar erg dankbaar voor!