De eerste plaats
“In gedachten pak ik mijn hamer en spijkers en bouw een podium, van mooi strak geschuurd gerecycled afvalhout en met hier en daar wat bling bling. Er passen 4 vrouwen op.
Ze hebben de gedeelde eerste plaats gewonnen als rij instructeur: helder en eerlijk in communicatie, zij zijn bereid kennis over te dragen die nodig is zodat de klant daar wijzer van wordt, ook de verhouding prijs kwaliteit is goed. (Dit zegt mijn juryrapport)”
Gabon, het lespaard van Viviane is een geduldige leermeester, lief en rustig. Goed getraind.
Dat is een prettige manier om te leren voelen wat je kan/nog niet kan.
Van paardrijden word je als mens blij wanneer samenwerken met een paard aanvoelt als vanzelfsprekende harmonie, dit zijn de mooiste momenten.
Op alfabetische volgorde: Annemieke Blokzijl / Peggy de Kraa / Viviane Smit / Wendy van Osch.
Ingrid B. cowgirl zonder eigen paard

Westernles op Gabon is top! Hij kan bijna alles en is heel subtiel te rijden. Naast de westernoefeningen kan hij ook dingen als travers en appuyement. Dus als je een keer wilt ervaren hoe het is om op een paard te rijden dat bijna alles kan.. Ook als je nog niet bekend bent met western is Gabon een fijn paardje om kennis te maken met de sport. Viviane ziet snel wat je niveau is en zal de les daarop aanpassen. Ze legt nieuwe dingen heel goed uit.

Springruiter met eigen paard over de les op Lena;
Heb onlangs 4 Western lessen gehad met Viviane. Wat een eye opener! Ik gebruik te vaak mijn binnenhand om te draaien. Het is echt "not done" met Lena. Zal het aan iedereen aanraden, het verbetert ook je zit en balans!

Vandaag mijn eerste les bij Viviane gehad op Gabon (heb al enige ervaring). Viviane geeft super fijn les en haar paard Gabon is echt cool om te rijden. Ik heb in 5 minuten al meer gedaan dan normaal in een half uur op een andere manege. Gabon kan alles en regeert op alle hulpen en je merkt meteen als je zelf iets verkeerd doet. Viviane heeft veel geduld en legt alles goed uit. Voor iedereen die western rijdt of wil leren rijden echt aan te bevelen!