Ik heb sinds kort les van Viviane: d.w..z. ik heb 2 lessen gehad. Een grondwerkles en een rijles. Viviane is heel rustig en weet goed waar ze het over heeft. We doen oefeningen op de grond, waar mijn pony heel relaxed van wordt. Ook heeft ze me in deze korte tijd een paar tips gegeven hoe te handelen als mijn pony stress heeft. Ik heb nu, na deze 2 lessen al een veel rustigere pony! Ook onder het zadel weet Viviane goed waarover ze het heeft, rij technisch, maar ook qua ontspanning. Mijn doel is om mijn pony relaxed mee te krijgen op vreemd terrein, maar ik denk dat dat met Vivianes hulp wel zal gaan lukken!

Viviane heeft mijn paard 3 maanden gereden om hem te revalideren van een ontsteking in zijn nekwervel. Bij het revalidatie proces mocht mijn paard geen rare of snelle bewegingen maken met zijn nek. Viviane heeft hem in die drie maanden zo goed gegymnastiseerd dat ik nu zo kan opstappen en wegrijden met een paard die zijn achterhand gebruikt.
Ook heeft Viviane mij geholpen met het leren van changeren. Zij helpt met veel geduld en geeft mij goede moed dat het uiteindelijk allemaal gaat lukken.

Ik heb zeer veel gehad aan de lessen van Viviane! Ik heb in het verleden veel last gehad van blessures bij mijn paard, door haar scheve en gespannen houding liep ze iedere keer weer niet zuiver, doordat Viviane me geholpen heeft met haar weer recht te maken zijn we daar gelukkig van af! Ook haar gespannen houding en die van mij waren niet goed voor mijn paard! Door Viviane ben ik weer ontspannen en heb ik weer plezier in het rijden! Viviane heeft ontzettend veel verstand van paarden en is altijd positief, wat heel fijn is als je soms een beetje gespannen bent!