Wie ben ik

Mijn naam is Viviane Smit. Na de HAVO heb ik de opleiding MBO paardenhouderij gedaan, daar heb ik ook het ORUN instructeurs diploma gehaald, daarna heb ik een jaar lang bij Annemarie van der Toorn als ruiter gewerkt. Hier heb ik alle cursussen gevolgd en ben ik geslaagd voor het introductie examen van Monty Roberts.
Ik heb hier veel geleerd en vind het geweldig om te merken hoe je op geheel geweldloze manier zelfs het meest ''onhandelbare'' paard kan trainen en op deze paardvriendelijke wijze zijn gedragsproblemen kan corrigeren.

Daarna heb ik de basis opleiding paardencoaching gedaan bij Caprilli Coaching, de ruiterspiegel bij 3pk-kennishuis en de specialisatie voor kinderen coachen met behulp van paarden bij de Keulseweg en ben ik vrijwilliger geweest bij Horse Boy.

Als hobby heb ik horseboarden en geven wij shows met het horseboardingshowteam.

 Bij Dressagepro ben ik in maart 2019 gestart met de trainersclub met o.a. Rien van der Schaft.
Alle trainers staan op de site https://dressagepro.nl/trainersclub/trainers-trainersclub/
Er staan veel gratis filmpjes https://dressagepro.plugandpay.nl/r?id=Q12dx59E
Met kortingscode Viviane10 krijg je eenmalige 10 % korting als je lid wordt van de Ruiterclub. 
 

 

Sinds mei 2019 ben ik officeel SURE FOOT Practitioner van de Murdoch Method NL.
Wat houden de SURE FOOT- Equine Stability Pads in? SURE is een uniek en innovatieve manier om de balans, beweging en presatie van je paard te veranderen en vergroeten. Door het paard op een aantal verschillende SURE FOOT stabiliteit en balans pads te plaatsen wordt een nieuw bewustzijn in de hersenen van het paard geactiveerd. Het paard gaat zelf op zoek naar een nieuw balanspunt en komt daardoor uit oude ingesleten houding patronen. Dit heeft een direct effect op de hersenen van het paard waardoor je vrijwel meteen een shift in de houding en beweging van het paard ziet. Daarnaast hebben de SURE FOOT pads vaak een kalmerende werking op de paarden.
Meer info over SURE FOOT is te vinden op:
https://murdochmethod.com/sure-foot-equine-stability-program/
De Sure Foot pads zijn te bestellen bij https://nh4all.myonline.store/

Zelf heb ik 3 eigen paarden. Met mijn New Forest pony ben ik Z1 plus 1.

Mijn opgedane kennis wil ik graag op andere mensen overbrengen.
Het leukste aan lesgeven vind ik als je verbetering bij mens en paard ziet.